ОМАКС гел 100мл./екстр.черен оман и върба/
Не е наличен

ОМАКС гел / ОMAX gel се използва с профилактична цел при заболявания на ставите, при ревматични заболявания; при спортни травми от друг вид, както и при простудни схващания. Омакс облекчава и успокоява болките.

Екстрактът от корените на черен оман (Radix Symphyti) съдържа алантоин, който подпомага естественото делене на клетките и възстановяването на тъканите, потвърдено в редица изследвания. Съдържат се също 10-15 % слузни вещества, скорбяла, дъбилни вещества, смоли, аспарагин,фенолни киселини, тритерпени и следи от етерично масло. Тези съставки улесняват облекчаването на болки от ставни и ревматични заболявания, заздравяването на рани, костни счупвания, мускулни разтежения, навяхвания и др.

Кората на бялата върба (Salix Alba) съдържа активното вещество салицин и дъбилни вещества, които иамт адстрингентно действие. На тях се дължат доказаните с годините положителни ефекти, свързани с намаляването на отока и болката на възпаленото място.

Комбинацията от двете билки в Омакс гел съчетава противовъзпалителния и болко-успокояващ ефект на екстракта от Бяла върба и засилването на възстановителните способности при травми на екстракта от черен оман.

 

 

 

Идентификатор: 8567 Категория: Производител: Листовка: